Historie

De stichting Vrienden Kamermuziekfestival Almere bestaat sinds 2005 en kreeg in 2014 een nieuwe naam: Vrienden Kamermuziek Almere.

De stichting werd opgericht om de belangstelling voor het Kamermuziekfestival Almere te bevorderen. Deze ondersteuning werd met succes ingevuld door een gratis concert voorafgaand aan het festival met voorlichting door de artistiek leider van het festival en een aansluitende borrel. Verder werd er in het najaar een muziekuitje buiten Almere georganiseerd tegen gereduceerde prijs. Tijdens het festival zelf konden Vrienden met korting gebruik maken van de diverse optredens.

In 2012 werd, op aandringen van de belangrijkste subsidiegever (gemeente Almere), besloten dat het festival zich vooral op jongeren zou gaan richten. Dat is Who’s Next geworden. Het nieuwe festival ging zich in één week in het najaar uitsluitend in de Schouwburg (nu: KAF)  afspelen. Naar aanleiding van dit nieuwe concept en een enquête onder onze Vrienden, hebben we in 2014 besloten om de doelstelling van de stichting te verbreden.

We richten ons niet meer alleen op het kamermuziekfestival, maar op kamermuziek in Almere in het algemeen. Onder kamermuziek verstaan we ‘muziek gespeeld door een klein ensemble’. De nadruk ligt daarbij op klassieke muziek, van oud tot modern. Maar ook andere muziekstijlen kunnen aan bod komen.